A légbevezetőknek egyetlen feladatuk van: biztosítani a szellőzést és a megfelelő légáramlást az otthonainkban és más helyiségekben.

A friss levegő elengedhetetlen az élethez, de ha nem akarunk ennyire drasztikusan fogalmazni, a kényelemhez és a kellemes közérzethez mindenképp. Napjainkban, amikor a korszerű nyílászárók teljesen elszigetelnek bennünket a külvilágtól, minimum napi két-három alkalommal muszáj átszellőztetni a lakást, ellenkező esetben a levegő állott lesz, a pára felgyűlik, majd kicsapódik a hideg felületeken, és rövidesen megjelenik a penész is – nem kell mondanunk, hogy ez utóbbi milyen súlyos gondokat okozhat.

A napi többszöri szellőztetés azonban több okból sem előnyös: egyrészt valakinek ki kell nyitnia, majd egy bizonyos idő elteltével be kell zárnia az ablakokat – feltéve, hogy tartózkodik otthon valaki –, másrészt ilyenkor nem csak a friss levegő, de a hideg is bejön, ami csak nehezen lenne nevezhető energiatakarékos megoldásnak. A légbevezetők azonban egyszerűen, hatékonyan és emberi beavatkozás nélkül végzik el helyettünk a légcserét!

A légbevezetők lehetővé teszik, hogy friss levegő áramoljon be a helyiségekbe, továbbá segítenek az allergének, a por és más szennyeződések mennyiségének csökkentésében, segítenek megelőzni a penész kialakulását, hozzájárulnak a páratartalom szabályozásához, és a kellemetlen szagokat is eltávolítják.

A légbevezetők sokféle méretben és formában megvásárolhatóak, illetve a típusaik között is akadnak különbségek, ahogy a felszerelés módjában, illetve helyében is. Lényeges, hogy a légbevezetőket – úgy, mint minden mást is – karban kell tartani, hiszen a szennyeződések egy idő után csökkenthetik az átáramlási keresztmetszetüket, ezzel pedig a hatékonyságot is.

Cégünk, a Hungaro Air Matik Kft. többek között légbevezetőket is forgalmaz. Amennyiben bővebb információra lenne szüksége, látogasson el a www.hungaroairmatik.hu címen elérhető weboldalunkra, ha pedig kérdése lenne, vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-30-863-5801-es telefonszámunkon, vagy az info@hungaroairmatik.hu e-mail címünkön!