A patkány a legkártékonyabb rágcsáló, amely hatalmas kárt tehet elektromos berendezéseinkben, autónkban, de akár még kisállatainkat is megtámadhatja, emiatt fontos, hogy ha patkányokkal találkozunk otthon, akkor elengedhetetlen a patkányirtás, amihez érdemes szakszerű segítséget kérni. Természetesen házilag is próbálkozhatunk, de bármelyik mellett is döntünk, a módszerek hasonlóak lesznek.

A patkányokról kevesen tudják, hogy rendkívül veszélyes állatok, rengeteg kárt tudnak tenni otthonunk körül, emellett sok betegséget hordoznak magukon; a nagy pestist is a patkányok terjesztették el. Manapság is könnyen behozhatják otthonunkba a murin tífusz, a leptoszpirózis, a trichinellózis és a szalmonella vírusát, valamint trichina baktériumot is terjeszthetnek. Ezek közül több is halálos kimenetelű betegség lehet! A patkány a harapásával is nagyon sok kórokozót juttathat a szervezetünkbe, amitől egy fájdalmas fertőzést, a patkányharapási lázat kaphatjuk el. A betegségek terjesztése mellett az is gond, hogy a patkányok fogai állandó növésben vannak, ezért folyamatosan rágnak, és óriási kárt tudnak csinálni otthonunkban.

A patkányirtás során a leghatásosabb módszer az, ha patkánymérget használunk speciális etetőállomással együtt, ami azért fontos, mert egyrészt az elhelyezett méregben semmi nem tesz kárt, és nem férhet hozzá más állat sem. Az etetőállomás kulccsal lezárható, így gyermekek sem tudnak hozzáférni, kizárólag a patkányok juthatnak a méreghez. A patkányirtáshoz használt méreg egy lassan ható, véralvadásgátló szer; a lassú hatás azért előnyös, mert a patkány intelligens, és ha egy társa azonnal elpusztul tőle, akkor érezné a negatív hatását, és nem enne belőle.

A patkányok kiirtására fizikai módszerekkel is sor kerülhet: alkalmazhatunk élve elfogó csapdákat, valamint a ragasztólapos megoldást; ezekhez szükség van a csapdára és egy erős csalogatóanyagra, ami vonzza a patkányt. Az élve elfogás hátránya, hogy a problémát nem feltétlenül oldja meg, csak esetleg áthelyezi, ráadásul az élő állattal való érintkezés növeli a fertőzésveszélyt is.

Patkányok nyomait fedezte fel otthonában? Forduljon szakszerű patkányirtásért a Zasita Bt.-hez! További információért keresse fel honlapunkat a www.kartevoirtasbudapest.hu címen, és tájékozódjon szolgáltatásainkról! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-30-998-6392-es telefonszámon, vagy a sajtoscs2@gmail.com e-mail címen!