Ma már gyakorlatilag megkerülhetetlen téma a környezetvédelem, és az élet minden területén felbukkan a háztartásoktól az iparig. A levegő és az óceánok szennyezettsége kritikus szinten van, ennek csökkentése pedig közös felelősségünk, a legtöbbet azonban az ipari területeken tudnak tenni azért, hogy a szennyezés mértéke csökkenjen. Az újrahasznosítás az egyik olyan módszer, amivel a környezet terhelését a minimum felé lehet szorítani, és szerencsére egyre több olyan vállalkozás létezik, ahol ezt komolyan veszik, mi több, rengeteget tesznek érte.

Ha újrahasznosítás, akkor elsőként mindenkinek a PET palackok, illetve a műanyagok jutnak eszébe, hiszen ezek okozzák a legnagyobb környezeti kárt. A papír újrahasznosítása már régóta folyik, így nem meglepő, hogy azt szinte mellékesként kezeljük, pedig ugyanolyan fontos, mint a plasztik termékek feldolgozása. A nyomdaiparban például tonnaszámra használnak papírt, ami, ha nem újrahasznosított, akkor komplett erdők megszűnésével járna együtt. Nyilvánvaló, hogy bizonyos nyomdaipari termékek esetében az újrahasznosított papír nem felel meg az elvárásoknak, de a nagy többségükhöz bármilyen papír felhasználható. Fontos még a festékanyagok kiválasztása is, hiszen ezek is lehetnek károsak a környezetre, de szerencsére egyre több alternatíva létezik ezen a téren is.

Ha környezetbarát nyomdát keres, mert Önnek is fontos a természet védelme, akkor a Raszter Nyomda Kft. megtalálta a legjobbat! Cégünk ismét, immáron nyolcadszor nyerte meg „Az Év Zöld Nyomdája” díjat, amit azok a nyomdák érdemelhetnek ki, ahol mind a technológia, mind a szolgáltatások környezetkímélő módon lettek kialakítva. Nagyon sok munkánk van abban, hogy a díj független, szakmai zsűrije ismét minket választott! Ha Önt is foglalkoztatja a környezetünk megóvása, és érdekli nyomdánk tevékenysége, akkor látogasson el honlapunkra, amit a www.raszternyomda.hu címen érhet el!

Ha kérdése lenne szolgáltatásainkról, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-1-237-0076-os telefonszámunkon, vagy írjon nekünk a kereskedelem@raszternyomda.hu e-mail címünkre!