A kondi jelentheti egyrészt az állóképességet, másrészt egy edzéstípus neve is, ami két altípusra osztható fel: statikus és kardió edzésekre. A célodtól függően kell választanod közülük, ezért érdemes mindent megtudnod a kondi edzésekről – alábbi cikkünkben ezt a témát járjuk körbe.

A statikus kondi edzések az izmok, az izomtömeg építésére szolgálnak; ezek során különféle súlyzókat, illetve lapsúlyos gépeket kell használnod a hatékonyság érdekében. A statikus edzések során az ismétlésszám kevesebb, a ritmus lassabb, és a pihenőidő is hosszabb. Érdemes azonban tudni, hogy az izomtömeg nem az edzés során, hanem utána, a pihenőidőben, épp ezért fontos a helyes táplálkozás: edzés előtt szénhidrátban, utána pedig fehérjében gazdag ételeket kell fogyasztani. A statikus kondi edzés az izmok alsó rétegére gyakorol hatást, és erőnövelő hatással is bír.

A kardió típusú kondi edzés során nagy vonalakban ennek ellentétét kell végezni, azaz az edzés ritmusa gyorsabb, a súlyok kisebbek, de az ismétlések közötti pihenőidő is rövidebb, és persze diétát is be kell vezetni. A kardió edzés közben növekszik a pulzusszám, ennek hatására pedig az anyagcsere is, azaz a kalóriák gyorsabban égnek el, de az állóképesség javítására is kiváló.

Fontos megemlíteni, hogy bármilyen edzést is végzel, ne dohányozz, de ezt akkor is érdemes kiiktatnod az életedből, ha nem sportolsz! A dohányfüst bevonja a tüdő belső felületét, ezáltal a tested kevesebb oxigénhez jut, aminek következtében a teljesítőképességed drasztikusan csökken.

Jelentkezz kondi edzéseinkre, és kérd a segítségünket, hogy már az első alkalom után érezhesd magadon a változást! Cégünk, a Star Wellness Kft. Team Fitness edzőtermében számos edzéstípust kipróbálhatsz, amelyek által elérheted a céljaidat. Ha szeretnél hatékony edzéseken részt venni, amelyek segítségével látványos változáson mehetsz keresztül, keress fel bennünket bizalommal a 06-1-250-8640-es telefonszámunkon, vagy az info@teamfitness.hu e-mail címünkön, bővebb információért pedig látogass el a www.teamfitness.hu címen elérhető weboldalunkra!