A kerékpározásban mindenki megtalálja, amit keres, hiszen egy bicikli lehet a mindennapi közlekedés eszköze, de izgalmas túrák elengedhetetlen kelléke is. A kerékpárt tehát elsősorban ahhoz kell szabni, hogy pontosan milyen funkciót fog betölteni, ám bármi is legyen a cél, többféle terepre kell felkészülni, számolni kell lejtőkkel és emelkedőkkel is. Ahhoz, hogy a különféle terepviszonyok ne jelentsenek problémát, megbízható váltórendszerre van szükség.

Típustól és az egyes modellek gyártási évétől is függ, hogy milyen váltórendszerrel vannak felszerelve a biciklik, így ma már számtalan változat létezik. A váltószerkezet vezérlésére szolgál a kerékpár váltókar, ez a rendszernek tehát az az alkatrésze, amit a biciklisek közvetlenül használnak menet közben. A kerékpár váltókar lehet klasszikus, ujjal működtetett verzió vagy elfordítható markolat, helyet kaphat a biciklin különálló egységként vagy a fékkarral integrált változatban is. Más-más kerékpár váltókar kerülhet egy MTB, trekking vagy éppen országúti biciklire.

A váltórendszerek viszonylag gyakori karbantartásra szorulnak annak érdekében, hogy tökéletesen működjenek, rendszeres ellenőrzést igényelnek az egyes alkatrészek, gondoskodni kell továbbá a tisztításról és kenésről is. A használatból adódóan azonban idővel a rendszer valamennyi eleme, így a kerékpár váltókar is cserére szorulhat. A választásnál ügyelni kell a kompatibilitásra, hiszen a váltók egy egységes rendszert alkotnak, vagyis csak ahhoz illeszkedő elemekkel működnek megfelelően. A kerékpár váltókar vásárlás során tehát figyelembe kell venni a gyártót, az alkatrészcsalád fokozatszámát, valamint évjáratát is.

Aktuálissá vált egy új kerékpár váltókar beszerzése? Nézzen körül a Bringa Butik webáruházában, ahol biztosan megtalálja azt a modellt, amire szüksége van! A www.bringabutik.hu weboldalon máris leadhatja rendelését, ha pedig szeretne segítséget kérni a választásban, bátran lépjen velünk kapcsolatba a webshop@bringabutik.hu e-mail címen keresztül!