Ausztria az Alpok országa. Aki szereti személyesen is szemügyre venni a képeslapra illő tájakat, annak mindenképpen érdemes felfedeznie az itt található természeti csodákat. Ha pedig ezért nem szeretne sokat utazni, akkor egy karintiai hegyi szálloda a legjobb választás! A tartományba persze nem „csupán” a hegyek miatt érdemes ellátogatni, ugyanis több gyönyörű tó is található ezen a területen. Nézzük egy kicsit bővebben, hogy melyik tavakat érdemes meglátogatni a karintiai hegyi szállodából!

A tartomány legnagyobb tava a Wörthersee, magyarul a Wörthi-tó. A tó Villach és Klagenfurt között helyezkedik el, partja ideális helyszíne sétáknak, biciklizésnek. A Wörthersee különleges látványossága a fontos zarándokhelyként is számon tartott Maria Wörth templom. Ez egy kis félszigeten fekszik, magán őrzi a gótikus és a barokk építészet elemeit is, de középkori freskói is egyedülálló kuriózummá teszik. Meseszép üdülőváros még Pörtschach, így egy kis sétát megéri beiktatni itt is.

A karintiai hegyi szállodából mindenképp érdemes ellátogatni a Millstatter és az Ossiacher See-hez is. A Millstatter See kristálytiszta vize csodálatos látvány a partról is, de hajózásra is van lehetőség, sőt, a bátrabbak raftingoláson is részt vehetnek a környéken. Az Ossiacher See a legmelegebb hónapokban fürdésre is alkalmas, így egy kis csobbanásra is lehetőséget nyújt. Természetesen a sétahajózás itt is remek választás, biztos, hogy különleges élmény lesz a szinte átlátszó vízen utazni.

A nagyobb hegyek ölelésében, Karintia északabbi részén található a Kölnbreini gát és a Galgenbichl víztározó. A 200 méter magas gát 1971 és 1979 között épült, a felduzzasztott víz pedig csodás látványt nyújt az arra járóknak.

Ha Ön is szeretné megtekinteni ezeket a csodákat, keresse fel hegyi szállodánk honlapját, a www.mallnitzappartements.com oldalt, ahol bővebb információt talál rólunk! Amennyiben pedig kérdése merült fel ausztriai wellness szállodánkkal kapcsolatban, bátran forduljon munkatársainkhoz a +36 (20) 299-0005-ös telefonszámon! Ha hegyi szállodát keres, ne menjen tovább, döntsön Ön is Karintia mellett!