Mindenki kelléktárában lapul egy-egy hátizsák, ami akár a hétköznapokban is hasznos lehet, ha nagyobb mennyiségű holmit viszünk magunkkal. Ám azok számára, akik rendszeresen járnak kirándulni, vagy akár többnapos túrákon is próbára teszik magukat, ennél többre van szükség. A természetben a túrazsák a társunk, ebben tárolunk mindent, amire szükségünk lehet napokon át, ezért fontos, hogy kényelmes és praktikus legyen. Nézzük, milyen méretet érdemes választani, ha rövidebb vagy hosszabb időre indulunk útnak!

•    Egynapos túrákra, kirándulásokra elegendő egy kisméretű 5-30 liter űrtartalmú hátizsák, amit városi sétákon is használunk. Bár ilyen távoknál kisebb súlyt viszünk magunkkal, a jó anatómia, illetve a testhezálló kialakítás ebben az esetben is fontos.
•    Néhány, 2-4 napos túrákra ennél már összetettebb megoldásra van szükség, ezekre általában 30-50 liter közötti űrtartalmú túrazsák az ideális választás. A méret természetesen a felszerelés mennyiségétől függ, de itt már szükség lehet például főzőedényre, amit nem lehet összenyomni, ezt is vegyük figyelembe.
•    Hosszabb időre, 5 vagy annál több napra még nagyobb túrazsákot célszerű vinni, 50 liter vagy annál nagyobb űrtartalmú változat lehet ideális. A méretet meghatározza, hogy melyik évszakban indulunk útnak, de az is fontos szempont, hogy viszünk-e magunkkal sátrat, vagy turistaházakban hajtjuk álomra a fejünket.

Természetesen ez csak egy általános iránymutatás, a túrazsák mérete számos egyéni tényező függvénye. A lényeg, hogy kényelmesen és biztonságosan tudjuk magunkkal vinni a felszerelésünket.

Önnek már van ideális hátizsákja vagy túrazsákja? Ha még keresi a tökéletes társat a kirándulásokra, fedezze fel a Mindent Kapni Webáruház kínálatát, melyben biztosan megtalálja az ideális típust hétköznapi viseletre, és akár több napos túrára is! Látogasson el www.mindentkapni.hu weboldalunkra, és böngésszen nálunk bátran! Ha kérdése lenne a vásárlás előtt, keressen minket bizalommal az info@mindentkapni.hu e-mail címen vagy a +36-20-342-1511-es telefonszámon!