Teljesen természetes, hogy egyesek a jobb kezüket, míg mások a bal kezüket használják a mindennapi tevékenységekhez. Ám régen nem volt ilyen egyértelmű a kérdés, a balkezesek meg voltak bélyegezve, és az általános szemlélet a hétköznapi tárgyak kialakítására is hatással volt. Napjainkban már egyre többféle eszköznek van balkezes verziója is, ami rengeteg ember életét megkönnyíti. Az egyik ilyen, nagy áttörésnek számító újítás a balkezes gitárok megjelenése volt, melynek köszönhetően még több ember számára nyílt lehetőség a zenélésre.

A jobbkezesek számára egyértelmű, hogy úgy fogják meg a gitárt, hogy annak feje a bal kéz felé esik, teste pedig a jobb kéz felé. Többnyire a pengetés bizonyul összetettebb feladatnak, és ebből a tartásból következik, hogy ehhez a jobb kéz áll rendelkezésre, míg a bal kézzel kényelmesen le lehet fogni a hangokat. Ez a felállás azonban kifejezetten hátrányos a balkezesek számára, ezért nekik olyan hangszerre van szükségük, ami lényegében az eredeti tükörképe, ezt hívjuk balkezes gitárnak. Természetesen megemlíthetjük például a legendás zenészt, Jimi Hendrixet, aki balkezesként jobbkezes gitáron játszott, ez azonban ritka tehetséget feltételez. Alapvetően balkezesek számára balkezes gitár használata ajánlott, egyszerűen azért, mert kényelmesebb játékot tesz lehetővé. Ez különösen fontos kezdőként, amikor minden apró kellemetlenség képes elvenni a lelkesedést.

Balkezes gitárt szeretne vásárolni? A Gitár Centrum Hangszerbolt webáruházában széles kínálatot találhat balkezesek számára tervezett hangszerekből! Balkezes gitár választékunkban minden típus megtalálható, így klasszikus, akusztikus és elektromos hangszerek, köztük egyszerűbb változatok és izgalmasabb modellek egyaránt. Nézzen körül www.gitarcentrum.hu weboldalunkon, ahol mindössze néhány kattintással megrendelheti a kiválasztott hangszert és természetesen a szükséges kiegészítőket is! Ha kérdése lenne a balkezes gitár kínálatot illetően, keressen minket bátran a +36-1-322-0403-as telefonszámon vagy az info@gitarcentrum.hu e-mail címen, szívesen segítünk!