Visszavonhatatlanul eljött a tavasz, a kerti játékok és sportok ideje, így egyre többen veszik elő a télire elrakott kültéri trambulint. Sokan egész télre kint hagyják az időjárás viszontagságainak kitéve, ami nem tesz jót a szerkezetének, ezért összeírtuk, mi az, amit feltétlenül el kell végezni, mielőtt újra nekilátnának az ugrálásnak.

A többi sporteszközhöz hasonlóan a kültéri trambulin is képes komoly sérüléseket okozni, főleg akkor, ha nem tartjuk karban; ez esetben a balesetek esélye akár meg is sokszorozható, pedig csak ellenőrizni kell a trambulin alkatrészeit és kiegészítőit, és ha szükséges, akkor a hibás részegységeket ki kell cserélni. Érdemes időszakosan átnézni az egész kültéri trambulint, így csökkenthető a balesetek kialakulásának esélye.

Az első és legfontosabb dolog, amit meg kell nézni, az a kültéri trambulin ugrófelülete; ezt érdemes minden használat előtt megtenni, és ha valahol elszakadt, azonnal le is kell cserélni, mert lábsérüléshez vezethet! Szintén minden alkalommal meg kell vizsgálni a védőhálót, mert ha szakadt, akkor könnyen a talajon találhatjuk magunkat egy rosszul sikerült ugrás végén. Ezekkel szemben a rugókat elég évente egyszer ellenőrizni, viszont ha erős rozsdásodásnak indultak, érdemes lecserélni őket, de legalább a problémásabb darabokat, mert így könnyebben törnek.

Ezeket a problémákat persze el is lehet kerülni, csak a kültéri trambulin megfelelő védelméről kell gondoskodni: néhány rugóvédővel, illetve az ugrófelületet befedő, speciális takaróval megakadályozhatjuk a sporteszköz állagromlását.

Ha szeretne trambulin alkatrészeket és kiegészítőket vásárolni, látogassa meg az S-Sport International Kft. honlapját, a www.sportsarok.hu-t, és válasszon termékeink közül! Kínálatunkban többféle trambulin alkatrészt és kiegészítőt találhat, többek közt rugóvédőket, védőhálókat és takarókat is! Kérdése van? Tegye fel nekünk a +36-30-784-1447-es telefonszámunkon, vagy írjon az info@sportjatekshop.hu e-mail címünkre!