A festészet izgalmas és kreatív hobbi, ami nem csak időtöltésnek jó, hanem sokféle készség fejlesztésének is teret ad. Ahogy minden szabadidős tevékenységnek, ennek is megvan a maga eszköz szükséglete, ezért mindenkinek, aki elkezd ismerkedni a festészettel, érdemes tájékozódnia a felszerelést illetően. A legalapvetőbb eszközök egyike maga a festővászon, amire az alkotások kerülnek, ám fontos tudni, hogy ebből is többféle lehetőség van. A kasírozott vászon sokak szerint a legjobb választást jelenti, ezzel kapcsolatban tehát minden érdeklődőnek ajánlott tájékozódni. Mit érdemes tudni erről a típusról, és milyen előnyöket élvezhet, aki ilyet választ?

A vászon szakszerű felhasználásának kétféle módja van, ez alapján megkülönböztethető feszített és kasírozott vászon. A kasírozás úgy néz ki, hogy a festővásznat egy merev hordozóra, rendszerint MDF lapra ragasztják, ezt követően pedig préselik. Ennek az eljárásnak az egyetlen hátránya, hogy a kasírozott vászon maximális mérete kisebb, mint a feszített változaté, cserébe számos előnnyel bír!

kasírozott vászon mellett szóló legfontosabb érv, hogy az kifejezetten ellenálló, a merevítésnek köszönhetően ugyanis a vászon abban az esetben sem sérül, ha az MDF lap esetleg eltörik. Szintén a merevítés gondoskodik arról, hogy a vászon ne tudjon megereszkedni, emiatt pedig a festékfilm sem repedezik.

Úgy döntött, hogy szeretné személyesen is megtapasztalni a kasírozott vászon használatában rejlő lehetőségeket? Szívesen megismerne egy olyan helyet, ahonnan egyszerűen és kényelmesen rendelheti meg a kiszemelt termékeket? Nézzen szét a Ship-Art Festővászon Manufaktúra webáruházában! Nálunk a kasírozott vászon különböző vastagságú MDF lapok használatával készül, amit mérettől függően választunk ki, ám valamennyi termékünkről elmondható, hogy kiváló minőséget képvisel. Webáruházunk választékát máris megtekintheti, ha ellátogat a www.vaszon.shoprenter.hu weboldalra, amennyiben pedig kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal a +36-30-522-1007-es telefonszámon vagy az info@festovasznak.hu e-mail címen!