Közeleg a karácsony, novemberben már tényleg a nyakunkon vannak az ünnepek, el kell kezdeni készülődni! Előszedhetjük az asztali és fali díszeket, elkezdhetünk ajándékok után járkálni, és az otthonunkat is felkészíthetjük lassanként a decemberi ünneplésre. A karácsonyi hangulathoz nem elég a fa, a teljes lakást kell karácsonyi hangulatba hozni jóval az ünnepek előtt, hogy mire itt az idő, mindenki átvegye a szellemiségét.

Bárkit is kérdezünk meg, hogy a karácsonyról milyen színek jutnak eszébe, legtöbben a zöldet és pirosat választják. A zöld a reményt és a hűséget, a piros Jézus vérét szimbolizálja, ezért is köszön vissza ez a két szín a karácsonyi dekorációk legtöbbjéről. Minden otthonhoz hozzátartoznak a cserepes növények, hiszen egyrészt jót tesznek a lakás levegőjének, másrészt hiányuktól üresnek és lakatlannak hat egy szoba, bármilyen szépen is van amúgy berendezve. Karácsonykor fokozhatjuk a hangulatot az ünnephez illő virágokkal is, és ha nincs időnk, akár virágrendeléssel is megoldhatjuk a problémát! Rengeteg pirosban pompázó virág létezik, és bár ezek többsége más színekben is fellelhető, sőt, van, amiből a piros ritkább, de a karácsonyi hangulathoz ezek illenek leginkább! Virágküldéssel foglalkozó weboldalakon könnyedén találhatunk ilyen növényeket, de álljon itt néhány példa is:

A mikulásvirág az egyik legmutatósabb és legismertebb karácsonyi dísznövény. Piros levelei csillag alakban nőnek, ezért a másik neve karácsonyi csillag. 6-8 hétig díszít, de léteznek praktikák, amivel rávehető, hogy újra virágozzon. A karácsonyi kaktusz nevét azért kapta, mert karácsony táján, télen virágzik. Kevés gondozást igényel, és bőségesen, akár évente többször is virágzik. A broméliák leveleinek közepéből emelkedik ki a virágzat. Könnyen tartható, kevés fénnyel is beéri, virága pedig tökéletes a karácsonyi hangulathoz. A flamingó virág díszítő értékét nem a virágzata, inkább a piros, fényes levelei adják. Szobában is egyszerűen tartható.

Ez csak néhány példa a karácsonyi növényekre, ennél sokkal többet is találhatunk, ha felkeressük az Escada Virágküldő Szolgálat honlapját, a www.escadaviragkuldes.hu weboldalt, ahol nem csak magunknak vásárolhatunk növényeket, de barátainkat, rokonainkat is meglephetjük karácsonyi virágküldéssel! Kérdés esetén a +36-30-933-9570-es, vagy a +36-30-863-2297-es számot lehet hívni, illetve e-mailt is írhatunk a visszajelzes@escadaviragkuldes.hu címre!