Szeretne az ember és a környezet kapcsolatáról, ennek hatásairól többet tudni? Szívesen megismerné a személyiség modell dimenzióit? Szabó Margit kéziratában érdekes téma feldolgozását találja, és olvashat a személyiség modellről.

Az iskolai tanulmányok ideje alatt mindössze annyi információt kapnak a tanulók, hogy az embert a tudata különbözteti meg az állattól, egyedül az ember beszél és gondolkodik. Ha ennél sokkal többet szeretne tudni erről a témáról, akkor érdemes elolvasni Szabó Margit kéziratát.

A személyiség modell bemutatása az alapoktól kezdődik. Egy ember megszületésétől a haláláig végig kíséri ezt a témát. Szó van az alkalmazkodás fontosságáról és az evolúcióról is. Szabó Margit ír a szükségletekről, amik a test fenntartásához nélkülözhetetlenek, és a célokról, amelyek fontosak az élet során. Bemutatja a személyiség modell három dimenzióját, az objektív és a szubjektív oldalról is. A téma kifejtését ábrával teszi színesebbé.

Az olvasó megismerheti a személyiség modell első dimenzióját, ami a földies síkot jelenti. A második dimenzió bemutatásánál beszél az érzelmi világról, a lélekről és a viselkedésről. A személyiség modell harmadik dimenziójának leírása nem más, mint az intellektuális sík ismertetése.

A személyiség modell dimenziói röviden, tömören kerülnek leírásra. Az olvasó rájöhet, hogy nem csak az alkalmazás, hanem az önismeret is óriási jelentőségű. Az embert érő különböző hatások, az emberi kapcsolatok minősége jelentős mértékben meghatározza a jellem kialakulását, valamint a magatartást. A szülői minta erősen befolyásolja a gyermek fejlődését, később pedig egyre bővül a kör az iskolában, a munkahelyen és más közösségekben.

Az egészséges, harmonikus élethez ismerni kell a törzsfejlődést, önmagunkat, és a különböző viselkedési mintákat. Többféle szempontból láthatunk rá a dolgokra, és elgondolkodtathat bennünket a téma.

Ha Ön emberekkel foglalkozik, akkor az érdeklődési területén bővítheti az ismereteit, és alkalmazhatja az információkat. Az önismeret segítségével jobban meg tudjuk egymást érteni, könnyebb a változtatásokat elérni, és eredményes lesz a személyiség fejlődése. Érdemes ezt az írást elolvasni, ami nem a megszokott szemszögből mutatja be a témát. Bővíteni lehet a tudást, és jobban megismerhető az ember személyisége.

Tudjon meg többet önmagáról, ismerje meg a személyiség modellt! Látogasson el a www.szmszm.hu internetes oldalra, és bármilyen kérdése merül fel, írjon a margitszabo559@gmail.com e-mail címre!