Az olasz gasztronómia elsősorban a különféle tésztaételekről híres, és akik szeretnek elfogyasztani egy-egy pohár italt is a finom fogásokhoz, a borok közül választanak. Ám azok, akik már elmélyültek az itáliai különlegességekben, tudják, hogy a sörök szerelmesei is remek italokat találnak az eredeti olasz termékek között. Az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő sörgyár a Birra Moretti, amivel mindenkinek érdemes megismerkednie, aki kedveli a lager típusú söröket!

Luigi Moretti 1859-ben alapította a sörfőzdét, amivel nevet szerzett magának az olasz sörök világában. Egy évvel az alapítás után készültek el az első Moretti sörök, kezdetben nem túl nagy mennyiségben, így csak a környéken élő sörkedvelők igényeit elégített ki a főzde. Az évek múlásával azonban folyamatosan terjeszkedtek, és több főzde is megnyitotta kapuját, 2004-re pedig a Birra Moretti lett a legnagyobb mennyiségben eladott lager típusú sör Olaszországban. Érdekesség, hogy egészen 1989-ig az alapító család tulajdonában maradt a márka, a Moretti sörök jelenlegi gyártója pedig a Heineken.

Moretti söröknek mára többféle változata ismert és kedvelt, néhány évvel ezelőtt jelent meg a Radler, majd 2015-ben a regionális verziók indultak hódító útra. A Moretti regionális sörök alapjaiban hasonló ízvilágúak, mégis mindegyik egy kicsit más, ezért az igazi rajongóknak érdemes mindegyiket megkóstolni!

Ön is érdeklődik az olasz sörök iránt, és szeretné tudni, hol szerezheti be az eredeti itáliai termékeket? Fedezze fel a Culinaria Italia termékkínálatát, melyben helyet kaptak a Moretti regionális sörök is! Választhatja a klasszikus változat mellett akár a Toscana, Pugliese, Friulana, Siciliana vagy Piemontese sörkülönlegességet, és www.olaszbolt.hu weboldalunkon egyszerűen meg is rendelheti kedvenceit! Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseire szívesen válaszolnak munkatársaink, ha felkeres minket elérhetőségeink egyikén. Várjuk hívását a +36-30-348-1110-es telefonszámon vagy üzenetét az info@olaszbolt.hu e-mail címen!