A számos előnnyel rendelkező faanyag rengeteg területen hasznosítható, és régóta inspirálja a művészeket is. Ha szeretne különleges tárgyat elhelyezni, amivel szépítheti a környezetét, vagy céges eseményre készül, érdemes a faszobor készítés lehetőségével élni.

A fa felhasználása nem merül ki a bútorok, a különböző szerkezetek kivitelezésével, és a tüzelőanyag biztosításával. Lenyűgöző alkotások készíthetőek, amelyek hosszú időn keresztül gazdagítják az embereket.

Milyen előnyei vannak a fa felhasználásának a szobrászatban? 

– Korlátlan lehetőségek a kifejezésre, hiszen könnyen faragható, vágható, formálható.

– Egyfajta felfedezés a faszobor készítés, mivel csodálatos formák rejlenek a fa belsejében.

– Az egyedi színnek és textúrának köszönhetően különleges megoldás születhet.

– Fokozza az alkotói élményt a fa kellemes illata.

– Megújuló erőforrás a faanyag, így környezetbarát művészeti ágnak számít.

Az alkotó érzelmei közvetíthetőek a fa meleg, természetes anyagának köszönhetően, sőt a nézőkben is válthat ki érzelmi reakciókat. Bármilyen témájú alkotások létrehozhatóak, a méretek is egyéni igénytől függnek. Az örömmel dolgozó mester betekintést enged a faszobor készítés rejtelmeibe, ezért érdemes akár a teljes folyamatot bemutatni például egy céges rendezvény keretein belül.

Milyen szempontból jobb a faszobrászat más szobrászati anyagokhoz képest?

– A fa könnyen beszerezhető, egyszerűen megmunkálható.

– Sokoldalú megoldást nyújt, hiszen az apró dísztárgyak és a nagy szobrok is kivitelezhetőek.

– Minden faanyag egyedi, ezáltal minden egyes alkotás hordoz egyedülálló jelleget.

– A jövőben is lesz szerepe, inspirálja a fiatalokat és az idősebbeket.

Egyszerűbb és igazán különleges szobrok egyaránt létrehozhatóak. Szinte mindenki érdeklődését felkelti a szabadban végzett, érdekes és látványos faszobor készítés. Éppen ezért ha eseményt szervez, egyedülálló programokkal szeretne a vendégeknek kedveskedni, érdemes ezzel meglepetést szerezni.

Tegye lehetővé a faszobrászat rejtelmeibe való betekintést az Ice-Art Bt. segítségével! Megtekintheti a korábbi alkotásokat, és többet megtudhat a faszobor készítésről a www.iceart.hu weboldalon. Készséggel állnak a rendelkezésére a 06-70-9442477-es telefonszámon, valamint az iceart@iceart.hu címen.